Вече се съобщава за 146 загинали на завършило трагично градско празненство

...
Вече се съобщава за 146 загинали на завършило трагично градско празненство
Коментари Харесай

Страшен Хелоуин в Сеул: 146 загинали и над 150 ранени на уличен купон

Вече се оповестява за 146 загинали на приключило трагично градско тържество за Хелоуин в Сеул, оповестява южнокорейската осведомителна организация Йонхап. Още 150 са ранените. Предпоследното известие беше за 120 починали. Десетки бяха премазани от тълпата при голямо шествие в южнокорейската столица, което се разви по ненадейно заплашителен метод. Президентът на Южна Корея Юн Сук Йол подреди службите за бързо реагиране да третират обстановката като бедствена, написа Би Би Си. Кметът на града прекъсна европейската си аудиенция и незабавно се върна в родината си. 

Инцидентът се е случил в тясна улица на комерсиалния квартал Итеуон, където са се струпали над 100 000 души, празнуващи първия Хелоуин без маски и ограничения от началото на пандемията. CNN заяви, че събитието е известно в цяла Азия и в Сеул са пристигнали много хора отвред - хотелите са били претъпкани с посетители точно за този ваучър. Кварталът е цялостен с питейни заведения и заведения за хранене и изключително известен измежду младите.

И сега не престават напъните по избавяне на потърпевшите - незабавни екипи и елементарни жители ползват сърдечен масаж напряко на тротоара, се вижда от клипове в обществените мрежи. Целият разполагаем състав в Сеул на Спешна помощ, пожарната и полицията е на мястото на нещастието, към нея са пренасочени и екипи от цялата страна - над 1700 чиновници, измежду тях 1100 служители на реда и 517 пожарникари са в региона.

Първите сигнали за проблеми идват малко преди 22:24 ч. локално време - за хора, " заровени " от тълпата, заяви Си Ен Ен. Очевидци настояват, че още към 19:00 ч. локално време улиците в квартала са били препълнени, а към 22:00 ч. към този момент е било невероятно човек да мърда. " Хората не можеха да дишат ", описват участвали. Би Би Си заяви, че още преди първите сигнали до полицията в обществените мрежи е имало мнения, че в Итеуон има рисково доста хора, както и апели регионът да се заобикаля. " Страшно е рисково в Итеуон сега ", гласи един туит. " Най-добре се приберете, преди да е станало рисково и в други региони ", гласи различен пост. Дори след идването на първите коли за спешна помощ и пожарни обаче, доста празнуващи не са разбрали какво се случва. Впоследствие до всеки мобилен телефон в региона на стълпотворението е изпратен есемес с апел за овакантяване на мястото, заяви локален публицист пред Би Би Си.

Репортажите предават покъртителни елементи от мястото на нещастието - потоци от плачещи хора, към момента в празничните си костюми, върволяк от носилки, чакащи да изнасят телата на починалите. Властите към момента не са оповестили публично аргументите за случая, само че изключват в региона да е имало приключване на газ или пожар. Според една от версиите, измежду хората плъзнал слух, че в непосредствен клуб се е появила неназована до този миг звезда, и това тласнало тълпата неудържимо напред.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР